Nieuws van de Beerze

Weten wat en wie er speelt?

De Beerze gesloten op 12 december i.v.m. staking

Donderdag

Op dinsdag 12 december aanstaande gaan de meeste leerkrachten van de Beerze weer staken voor minder werkdruk en een eerlijk salaris. Dat betekent dat de school die dag dicht is en de kinderen dus geen les krijgen. lees verder »

Geen mobiel in het verkeer!

Maandag

De kinderen van groep 8 vinden het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer gevaarlijk. Dat geldt niet alleen voor het gebruik van de mobiele telefoon in de auto. Ook het gebruik van de telefoon op de fiets kan tot gevaarlijke situaties leiden. lees verder »

Week van de mediawijsheid

Maandag

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken de leerlingen van groep 7 en 8 in de MediaMasters Game, dat gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 tot en met 24 november 2017). lees verder »

Kernconcept Materie

Donderdag

Op dit moment werken we op De Beerze in alle groepen met het kernconcept ‘Materie’. Het kernconcept ‘Materie’ heeft een directe relatie met een aantal kerndoelen uit natuur en techniek. Bij het werken met kernconcepten willen we kinderen naast het aanbieden van noodzakelijke basiskennis ook laten leren door hen opdrachten aan te reiken waarbij een beroep gedaan wordt op hun actieve deelname en hun onderzoekende vaardigheden. lees verder »

Blaas- en slagwerkklas voor de groepen 6

Maandag

Vanaf woensdag 11 oktober krijgen de kinderen van groep 6 de gelegenheid om zes weken te spelen op een blaas- of slagwerkinstrument. Ze kunnen een keuze maken uit een van de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, tuba of slagwerkinstrumenten. lees verder »

De Beerze gesloten op 5 oktober i.v.m. staking

Maandag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Op stap met Jan en Jet

Maandag

De komende weken gaan de groepen 4/5 OB en 5 MB aan de slag met het project "Op stap met Jet en Jan". Met dit project gaan de leerlingen honderd jaar terug in de tijd. Samen met de tweeling Jet en Jan maken de kinderen kennis met het dagelijks leven in 1910, in Middelbeers en Oostelbeers. lees verder »

Kernconcept Binding gestart

Vrijdag

Op woensdag 30 augustus 2017 is in alle groepen van onze school gestart met het kernconcept ‘Binding’. Als gezamenlijke opening werden alle kinderen, door zich vast te houden aan een lang touw, verbonden met elkaar. lees verder »

We zijn weer begonnen!

Donderdag

Na zes weken zomervakantie zijn de deuren van onze school weer opengegaan. We gaan er met z'n allen een mooi en leerzaam jaar van maken! lees verder »