Nieuws van de Beerze

Weten wat en wie er speelt?

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De subsidieregeling ‘Extra hulp voor de klas’ is bedoeld om de continuïteit van het onderwijs in deze lastige tijd zo goed mogelijk te kunnen waarmaken. lees verder »

'Ouders, kinderen, wij: iedereen blij!'

Donderdag

Door de heropening van de buitenschoolse opvang kunnen we met BSO Bikkel weer verder werken aan het samengevoel. Daar worden wij blij van! lees verder »

Vacature leerkracht

Donderdag

Wij zoeken per 1 september 2021 een enthousiaste leerkracht voor onze school. lees verder »

Nieuwe directeur BS de Beerze

Dinsdag

Op 1 juli 2021 treedt Dana Wellens in dienst als nieuwe directeur van basisschool De Beerze. Zij volgt dan Henri Kempenaars op, die met prepensioen gaat. lees verder »

BSO weer open voor alle kinderen

Maandag

De BSO is weer open voor alle kinderen! Fijn dat iedereen ook buiten schooltijd weer bij ons kan komen spelen en ontdekken. lees verder »

Vacature vakleerkracht gymnastiek

Dinsdag

Vanwege zwangerschaps- en ouderschapsverlof is basisschool De Beerze op zoek naar een vakleerkracht gymnastiek (wtf 0,6). Het gaat om de periode juni tot en met december 2021. lees verder »

Vacature directeur BS de Beerze

Maandag

Ben jij een bevlogen, ervaren, onderwijskundig leidinggevende die een uitdaging ziet in het leidinggeven aan en ontwikkelen van een kindcentrum? SKOBOS zoekt voor basisschool de Beerze een verbindende en proactieve directeur. lees verder »

Informatie over heropening scholen 8 februari

Donderdag

Maandag 8 februari gaan onze scholen en de kinderdagopvang weer open (uitgezonderd bso). Rijksoverheid heeft al een aantal richtlijnen opgesteld onder welke voorwaarden we dat moeten en kunnen doen. Nu wachten we op de protocollen die landelijk nog aangepast moeten worden. lees verder »

Basisscholen en kinderdagopvang 8 februari weer open!

Maandag

Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet gisteren, na advies van het OMT, besloten.  lees verder »

Livestream informatieavond helaas niet mogelijk

Donderdag

Helaas is het niet mogelijk om de livestream te realiseren. We weten niet hoe dat komt en dat vinden we erg vervelend. Excuses voor het ongemak. lees verder »

Informatiebijeenkomst ouders/verzorgers BS de Beerze

Donderdag

Donderdag 28 januari vindt een online informatieavond plaats voor ouders/verzorgers van de leerlingen van basisschool de Beerze. Tijdens deze avond geven wij een toelichting op het voorgenomen besluit om het onderwijs in de Beerzen per 1 augustus 2022 alleen nog op locatie Middelbeers aan te bieden. lees verder »

Vacature flex-leerkracht, onderwijsassistent en/of leraarondersteuner

Maandag

Wij zijn op zoek naar leerkrachten/onderwijsondersteuners/onderwijsassistenten om onze flexpool uit te breiden. lees verder »

Basisscholen en kinderopvang blijven dicht tot zeker 8 februari

Maandag

De basisscholen en de kinderopvanglocaties blijven dicht tot maandag 8 februari, behalve voor kwetsbare kinderen en de noodopvang. lees verder »

Lockdown verlengd, scholen blijven dicht

Woensdag

In de persconferentie van gisteravond heeft het kabinet bekend gemaakt dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat het primair onderwijs nog steeds les blijft geven op afstand. De kinderopvang is gesloten. Er geldt een uitzondering voor kwetsbare kinderen. Zij kunnen, na overleg met de directeur, wel naar school komen. lees verder »

Vanavond 19.00 uur toespraak Rutte

Maandag

U heeft vast de berichten gehoord en/of gelezen dat het kabinet momenteel een vergaande lockdown voorbereidt. Hoe die lockdown er precies uitziet, weten we nu nog niet. lees verder »

Vacature secretariële ondersteuning raad van toezicht

Donderdag

De raad van toezicht van SKOBOS zoekt per 1 januari 2021 secretariële ondersteuning. lees verder »

Rondleiding voor nieuwe leerlingen

Maandag

Wordt uw kind dit jaar drie jaar, dan kunt u uw kind aanmelden bij een basisschool. Het kiezen van een school is een belangrijk moment. U wilt natuurlijk dat uw kind er acht jaar lang met plezier naartoe gaat. Voordat u uw keuze maakt, is het fijn om eerst een kijkje te nemen op onze school. Zo kunt u de sfeer proeven en kijken of die aansluit bij wat u zoekt. lees verder »

Ouder voor ouderraad gezocht!

Dinsdag

Op basisschool De Beerze hebben we een ouderraad die helpt bij activiteiten die op school georganiseerd worden. De ouderraad regelt o.a. de sinterklaas- en kerstviering, het schenken van ranja tijdens carnaval, de verkeersveiligheidsdag, de boodschappen voor het kamp van groep 8, de planning van de brigadiers en de ouderbedankavond. Vindt u het leuk om een handje mee te helpen, dan bent u degene die wij zoeken! lees verder »

Passend Onderwijs Pluim voor BS De Beerze

Maandag

Afgelopen vrijdag ontvang basisschool De Beerze de Passend Onderwijs Pluim van Mila Reijrink en haar moeder Monique.  Directeur Henri Kempenaars en gedragsspecialist Marja Bossers waren blij verrast! lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en aanpak bieden zij een doorlopend en uitdagend ontwikkelaanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De drie partners hebben hun ambitie, doelen en richting vastgelegd in een visiedocument, dat zij maandag 29 juni ondertekend hebben. lees verder »

Vacature leerkracht

Donderdag

SKOBOS zoekt per 1 augustus 2020 een leerkracht voor Basisschool de Beerze in Middelbeers/Oostelbeers. lees verder »

Update coronavirus 19-05-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de eerder aangekondigde versoepelingen van een aantal strenge coronamaatregelen op 1 juni 2020 doorgaan. Ook is verteld dat het basisonderwijs op maandag 8 juni weer voor 100% opengaat, tenzij uit lopende onderzoeken blijkt dat dit niet verantwoord is. lees verder »

Update coronavirus 21-04-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus deels verlengd en deels aangepast worden. Dit betekent dat de basisscholen en de kinderopvang vanaf 11 mei opengaan op een aangepaste manier. lees verder »

Nieuwe update na persconferentie 21 april

Donderdag

Op dinsdag 31 maart jongstleden heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle coronamaatregelen in Nederland verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.
Dat besluit zal op dinsdag 21 april tijdens een persconferentie bekend gemaakt worden. lees verder »

Les op afstand

Donderdag

Onze leerlingen volgen nu al bijna vier weken onderwijs vanuit huis. Deze verandering vraagt nogal wat, zowel van kinderen, van leerkrachten en directeuren, als van ouders/verzorgers. lees verder »

Update coronavirus 31-03-2020

Dinsdag

Vanavond is er opnieuw een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus verlengd worden tot en met dinsdag 28 april 2020. Dit betekent dat de scholen en kinderdagverblijven voorlopig gesloten blijven. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. lees verder »

Vanaf schooljaar 2020-2021 verandering schooltijd op woensdag

Maandag

Met ingang van het schooljaar 2020-2021 verandert de eindtijd op de woensdag. Vanaf het nieuwe schooljaar eindigt de lestijd op woensdag om 12.30 uur i.p.v. om 12.15 uur. lees verder »

Update coronavirus 15-03-2020

Zondag

Vandaag is er opnieuw een persconferentie geweest waarin aanvullende maatregelen bekend zijn gemaakt inzake het coronavirus. De boodschap is duidelijk, alle scholen sluiten tot en met 6 april 2020 voor fysiek onderwijs. lees verder »

Scholen en kindervang sluiten, brief ouders volgt z.s.m.

Zondag

Om 17.30 uur is tijdens de persconferentie door minister Slob bekend gemaakt dat scholen en kinderopvang tot en met 6 april sluiten. Voor ouders of verzorgden die werken in cruciale beroepsgroepen, blijven de scholen en kinderopvanglocaties wel open. Vanavond ontvangen de ouders van onze scholen een brief waarin we het een en ander toelichten. lees verder »

Update coronavirus 12-03-2020

Donderdag

Vanmiddag is het kabinet voor de derde keer samengekomen in crisisoverleg vanwege de uitbraak van het coronavirus. In een persconferentie vertelden premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en Jaap van Dissel van het RIVM wat in het overleg is besproken.
Het sluiten van basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen is niet aan de orde. Onze scholen blijft dus gewoon open. lees verder »

Vandaag aanmeldingsdag nieuwe leerlingen

Donderdag

Vandaag is het aanmeldingsdag op basisschool De Beerze. Ouders met kinderen die nog niet bij ons op school zitten, zijn tussen  09.00 en 12.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school en hun kind aan te melden.
Mocht u vanwege de richtlijnen van het RIVM (coronavirus) of om een andere reden niet in staat zijn om vandaag te komen, dan kunt u een afspraak maken om op een ander moment Basisschool de Beerze te bezoeken: 013 51460 88 (locatie Middelbeers) of 013 514 60 90 (locatie Oostelbeers). lees verder »

Update coronavirus 10-03-2020

Dinsdag

De richtlijnen van het RIVM voor de inwoners van Noord-Brabant blijven gelden tot en met maandag 16 maart 2020. Dat zijn de richtlijnen waar SKOBOS en haar scholen zich allemaal aan houden, totdat er een nieuw advies komt. lees verder »

Update coronavirus 08-03-2020

Zondag

Sinds zaterdag 29 februari hebben we u geïnformeerd over de genomen maatregelen en de dringende adviezen over de situatie rondom het coronavirus. We zijn nu ruim een week verder na de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland en afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuw, verscherpt advies voor inwoners van Noord-Brabant gecommuniceerd. SKOBOS en haar scholen volgen dit advies op. lees verder »

Aanmeldingsdag 12 maart

Dinsdag

Op donderdag 12 maart is het aanmeldingsdag op basisschool De Beerze. Ouders met kinderen die nog niet bij ons op school zitten, zijn tussen  09.00 en 12.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school en hun kind aan te melden. lees verder »

Aanvullende informatie coronavirus

Maandag

Op 29 februari j.l. plaatsten wij een bericht over de situatie rond het coronavirus. Diezelfde dag ontvingen de ouders van onze leerlingen hier ook een e-mail over. Nu geven we u een update naar aanleiding van de laatst bekend geworden informatie. lees verder »

Staking 30 en 31 januari

Maandag

Het primair en voortgezet onderwijs gaat op 30 en 31 januari 2020 weer staken. De leerkrachten van de Beerze voeren actie op deze dagen, waardoor onze school voor de kinderen gesloten is op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Wij vragen onze ouders/verzorgers om voor deze dag zelf opvang te regelen voor hun kind(eren). lees verder »

Kernconcept 'Groei en Leven'

Maandag

Op 27 januari starten we met het derde kernconcept van dit schooljaar: ‘Groei en Leven’.
Bij het kernconcept ‘Groei en Leven 2’ staan de volgende kernvragen centraal:

Hoe ziet ons leven eruit? En dat van dieren en planten?
Hoe heeft onze soort zich ontwikkeld? En hoe is dat bij de dier- en plantensoorten? lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

Kernconcept Tijd & Ruimte

Maandag

Om kennis en vaardigheden met elkaar te verbinden werken we op De Beerze met kernconcepten. Deze week zijn we gestart met het kernconcept ‘Tijd & Ruimte’ (2). De kinderen werden aan de hand van het filmpje “Beerzeweer” enthousiast gemaakt om lekker aan de slag te gaan met dit nieuwe thema. Kernvraag van dit kernconcept: “Hoe bewegen we in het heelal en wat merken we daarvan?” lees verder »

Week van de mediawijsheid

Donderdag

Televisie, internet en andere media spelen een steeds grotere rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Via media kunnen kinderen van alles leren, maar ze brengen ook risico’s met zich mee. Zoals elk schooljaar besteden we in de groepen 6 t/m 8  aandacht aan de “Week van de Mediawijsheid” die van 8 tot en met 15 november duurt. lees verder »

Op termijn mogelijk toch IKC op De Klep

Donderdag

De gemeenteraad van Oirschot vergaderde afgelopen dinsdagavond over de begroting voor de jaren 2020 en verder. Eén van de onderwerpen was het integraal kindcemtrum op Sportpark De Klep in Middelbeers. In principe ziet iedereen het plan van een IKC op De Klep wel zitten, maar door financiële beperkingen leek het op de lange baan geschoven te worden. lees verder »

Toestemming beeldmateriaal

Donderdag

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens lessen, activiteiten en schoolreisjes. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met deze foto’s en video’s.  lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

Veilig oversteken

Verkeersbrigadiers gezocht

Maandag

De ouderraad van basisschool de Beerze draagt zorg voor brigadierbezetting op gevaarlijke oversteekplaatsen voor onze schoolgaande kinderen. Aan het einde van dit schooljaar stopt een aantal brigadiers, omdat hun kinderen de basisschool gaan verlaten. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe brigadiers. lees verder »

Verkeerstuinen bij de Beerze

Maandag

In het kader van het kernconcept 'macht en regels' zijn de leerlingen van de groepen 8 twee weken druk in de weer geweest met het bedenken, uitwerken en uitvoeren van twee verkeerstuinen. Dat was een hele klus, maar het resultaat mocht er zijn! lees verder »

Project Pop-up Store

Maandag

De groepen 8A en 8B zijn gestart met het project "Pop-up Store". Dit is een vakoverstijgend ondernemersspel, waarin de leerlingen op een actieve manier ondernemen in hun eigen bedrijf. lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

BS de Beerze zet haar beste beentje voor bij Reina's scholenloop

Zondag

De kinderen van basisschool de Beerze liepen op donderdag 4 oktober Reina's scholenloop van Running Team Oirschot. Om zoveel mogelijk geld te verdienen voor het vakantiehuis van RTO waar mensen met kanker gratis kunnen verblijven, hadden de kinderen van tevoren sponsoren gezocht. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Intentieovereenkomst integraal kindcentrum sportpark De Klep

Dinsdag

We zijn weer een stap dichter bij de realisatie van een kindcentrum op sportpark De Klep in Middelbeers! Op maandagmiddag 8 januari 2018 tekenden vertegenwoordigers van SKOBOS, Samenwijs Opvang, voelbalvereniging Beerse Boys, Buurtbeheer Middelbeers Westelbeers, Dorpsraad Oostelbeers en de gemeente Oirschot een intentieovereenkomst voor de totstandkoming van een integraal kindcentrum binnen een termijn van vijf tot acht jaar. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »