Nieuws van de Beerze

Weten wat en wie er speelt?

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

Veilig oversteken

Verkeersbrigadiers gezocht

Maandag

De ouderraad van basisschool de Beerze draagt zorg voor brigadierbezetting op gevaarlijke oversteekplaatsen voor onze schoolgaande kinderen. Aan het einde van dit schooljaar stopt een aantal brigadiers, omdat hun kinderen de basisschool gaan verlaten. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe brigadiers. lees verder »

Verkeerstuinen bij de Beerze

Maandag

In het kader van het kernconcept 'macht en regels' zijn de leerlingen van de groepen 8 twee weken druk in de weer geweest met het bedenken, uitwerken en uitvoeren van twee verkeerstuinen. Dat was een hele klus, maar het resultaat mocht er zijn! lees verder »

Project Pop-up Store

Maandag

De groepen 8A en 8B zijn gestart met het project "Pop-up Store". Dit is een vakoverstijgend ondernemersspel, waarin de leerlingen op een actieve manier ondernemen in hun eigen bedrijf. lees verder »

MR-leden gezocht

Maandag

Twee leden van de oudergeleding hebben aangegeven na dit schooljaar te stoppen met het werk voor de MR. Dat betekent dat twee ouderleden kunnen toetreden tot de MR vanaf het schooljaar 2019-2020. lees verder »

BS de Beerze ruimt op!

Maandag

Op vrijdag 22 maart, de landelijke opschoondag, staken ruim 120 leerlingen van onze school de handen uit de mouwen. lees verder »

Open dag 19 maart

Maandag

Op dinsdag 19 maart kunt u een kijkje komen nemen op onze school. lees verder »

Voorleeskampioenen

Maandag

Op onze school hebben we twee kampioenen op het gebied van voorlezen:
Tijn (groep 8b) heeft met het voorlezen van het boek “Oma Boef” (David Williams) deze titel behaald. Lena (groep 7) las voor uit “De Gorgels” (Jochem Mijer) en werd ook tot schoolkampioen gekozen. lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Stand van zaken kindcentrum De Klep

Maandag

Op dinsdag 15 januari 2019 vond in het gemeentehuis van Oirschot een opiniërende raadsvergadering plaats over de mogelijke ontwikkeling van een kindcentrum op sportpark De Klep in Middelbeers. lees verder »

Vertelpunt Passend Onderwijs

Maandag

Op 13 maart 2019 brengt Minister Slob een regiobezoek bij de samenwerkingsverbanden PO en VO Eindhoven e.o., Helmond-Peelland en De Kempen. lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

BS de Beerze zet haar beste beentje voor bij Reina's scholenloop

Zondag

De kinderen van basisschool de Beerze liepen op donderdag 4 oktober Reina's scholenloop van Running Team Oirschot. Om zoveel mogelijk geld te verdienen voor het vakantiehuis van RTO waar mensen met kanker gratis kunnen verblijven, hadden de kinderen van tevoren sponsoren gezocht. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Reina's scholenloop op 4 oktober

Maandag

Op donderdag 4 oktober aanstaande lopen onze leerlingen Reina's scholenloop van RTO. Running Team Oirschot heeft een vakantiehuis, waar mensen met kanker gratis kunnen verblijven. De kinderen lopen om geld in te zamelen voor het onderhoud van de vakantiebungalow in Posterholt (Limburg). Daarom gaan zij de komende tijd op zoek naar zoveel mogelijk sponsors. lees verder »

Kernconcept 'Energie - Kracht en Golven'

Dinsdag

Vanaf 10 september t/m 9 november werken alle groepen op basisschool de Beerze met het kernconcept ‘Energie – Kracht en Golven’.
Naast het aanbieden van noodzakelijke basiskennis, willen wij kinderen ook laten leren m.b.v. kernconcepten. Met kernconcepten reiken wij kinderen opdrachten aan, waarbij een beroep gedaan wordt op hun actieve deelname en hun onderzoekende houding. Daarbij worden de vaardigheden kritisch denken en probleemoplossend vermogen nadrukkelijk belicht.
We werken samen met ‘techniektalent’, waardoor we een beroep kunnen doen op een techniekcoach. Deze coach helpt om de verbinding met het vakgebied techniek bij de diverse thema’s te kunnen maken. lees verder »

Verkeersbrigadiers

Maandag

Ook komend schooljaar kunnen onze kinderen veilig oversteken op de bekende oversteekplaatsen. De ouderraad is blij met de vele aanmeldingen van nieuwe brigadiers. lees verder »

De Ouderraad zoekt nieuwe leden

Maandag

Vindt u het leuk om samen met andere ouders hulp te bieden bij activiteiten die op school georganiseerd worden? Denk dan o.a. aan de Sinterklaas- en Kerstviering, ranja schenken tijdens carnaval en de verkeersveiligheidsdag. Daarnaast verzorgt de Ouderraad de boodschappen voor het kamp van groep 8, maar zij regelen ook de planning van de brigadiers en ze verzorgen de ouderbedankavond. Vergaderen doen ze ongeveer 1x per 2 maanden. lees verder »

Kuikentje uit het ei zien kruipen?

Donderdag

Heb je al eens een kuikentje uit z'n ei zien kruipen? Bij de Beerze in Oostelbeers staat een broedmachine en daar hebben we gefilmd hoe een kuikentje geboren wordt. Heel bijzonder om te zien en dat willen we graag met iedereen delen. lees verder »

Open dag voor nieuwe leerlingen

Maandag

Bent u op zoek naar een school voor uw kind(eren)? Kom dan op dinsdag 13 maart een kijkje nemen op Basisschool de Beerze! Onze deuren staan van 09.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 14.30 uur open. lees verder »

Intentieovereenkomst integraal kindcentrum sportpark De Klep

Dinsdag

We zijn weer een stap dichter bij de realisatie van een kindcentrum op sportpark De Klep in Middelbeers! Op maandagmiddag 8 januari 2018 tekenden vertegenwoordigers van SKOBOS, Samenwijs Opvang, voelbalvereniging Beerse Boys, Buurtbeheer Middelbeers Westelbeers, Dorpsraad Oostelbeers en de gemeente Oirschot een intentieovereenkomst voor de totstandkoming van een integraal kindcentrum binnen een termijn van vijf tot acht jaar. lees verder »

De Beerze gesloten op 12 december i.v.m. staking

Donderdag

Op dinsdag 12 december aanstaande gaan de meeste leerkrachten van de Beerze weer staken voor minder werkdruk en een eerlijk salaris. Dat betekent dat de school die dag dicht is en de kinderen dus geen les krijgen. lees verder »

Geen mobiel in het verkeer!

Maandag

De kinderen van groep 8 vinden het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer gevaarlijk. Dat geldt niet alleen voor het gebruik van de mobiele telefoon in de auto. Ook het gebruik van de telefoon op de fiets kan tot gevaarlijke situaties leiden. lees verder »

Week van de mediawijsheid

Maandag

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken de leerlingen van groep 7 en 8 in de MediaMasters Game, dat gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 tot en met 24 november 2017). lees verder »

Kernconcept Materie

Donderdag

Op dit moment werken we op De Beerze in alle groepen met het kernconcept ‘Materie’. Het kernconcept ‘Materie’ heeft een directe relatie met een aantal kerndoelen uit natuur en techniek. Bij het werken met kernconcepten willen we kinderen naast het aanbieden van noodzakelijke basiskennis ook laten leren door hen opdrachten aan te reiken waarbij een beroep gedaan wordt op hun actieve deelname en hun onderzoekende vaardigheden. lees verder »

Blaas- en slagwerkklas voor de groepen 6

Maandag

Vanaf woensdag 11 oktober krijgen de kinderen van groep 6 de gelegenheid om zes weken te spelen op een blaas- of slagwerkinstrument. Ze kunnen een keuze maken uit een van de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, tuba of slagwerkinstrumenten. lees verder »

De Beerze gesloten op 5 oktober i.v.m. staking

Maandag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Op stap met Jan en Jet

Maandag

De komende weken gaan de groepen 4/5 OB en 5 MB aan de slag met het project "Op stap met Jet en Jan". Met dit project gaan de leerlingen honderd jaar terug in de tijd. Samen met de tweeling Jet en Jan maken de kinderen kennis met het dagelijks leven in 1910, in Middelbeers en Oostelbeers. lees verder »

Kernconcept Binding gestart

Vrijdag

Op woensdag 30 augustus 2017 is in alle groepen van onze school gestart met het kernconcept ‘Binding’. Als gezamenlijke opening werden alle kinderen, door zich vast te houden aan een lang touw, verbonden met elkaar. lees verder »

We zijn weer begonnen!

Donderdag

Na zes weken zomervakantie zijn de deuren van onze school weer opengegaan. We gaan er met z'n allen een mooi en leerzaam jaar van maken! lees verder »